Astăzi, 9 iulie, la Cahul are loc ultimul „Târg al Universităților din România”, la care sunt așteptați toți absolvenții de gimnaziu sau liceu care sunt interesați să își continue studiile peste Prut.

Absolvenții sunt așteptați duminică, 9 iulie – la Cahul la  Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” la ediția a IX-a a Târgului Universităților. Sâmbătă, 8 iulie, acesta s-a desfășurat la Bălți, iar pe 6 și 7 iulie – la Chișinău în Gradina Publică Ștefan cel Mare.

La târg sunt prezenți voluntarii asociațiilor de basarabeni din România, studenți din principalele centre universitare românești din 18 orașe. Cei interesați de studii în România au șansa să afle informații din surse credibile direct de la actuali studenți ai instituțiilor.

Anul acesta, pentru absolvenții de gimnazii din Republica Moldova sunt oferite circa 3.000 de locuri la colegii și licee din România. Pe lângă actele care erau necesare în anii precedenți, în acest an viitorii elevi trebuie să scrie și o declarație privind apartenența la identitatea culturală română. Pentru cei care vor să obțină licența la o facultate din România sunt puse la dispoziție 2.808 locuri, dintre care 1.393 cu burse.