Un accident cu implicarea unui autocar cu cetățeni moldoveni s-a produs în Ungaria, în dimineața zilei de azi, în jurul orei 11.30. Autocarul se întorcea din Nice, Franța, și se îndrepta spre Chişinău. Cauza preliminară a accidentului: o maşină ar fi tăiat calea autocarului.

Potrivit ultimelor informații recepționate de la autoritățile maghiare două persoane ar fi suferit leziuni uşoare, iar altă persoană este în stare gravă, ultima fiind un cetățean al României. Victimele au fost transportate la spital pentru investigații.

Ambasada Republicii Moldova de la Budapesta este în contact cu autoritățile ungare. Consulul Republicii Moldova este în drum spre locul accidentului. Iar Ministerul a activat celula de criză care are ca scop coordonarea tuturor acțiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni.

Pentru mai multe detalii rudele pot contacta: -numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Budapesta: +36302838060 -numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE +37362177555. Ministerul va reveni cu detalii.