/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Aeroportul Internațional „Mărculești” a fost transmis în administrarea Ministerului Economiei

missing
10 iulie 2017, ora 10:07

În calitate de fondator al acestei companii de stat, Ministerul Economiei va întreprinde acțiunile necesare pentru creșterea eficienței sale.

În nota informativă la document se arată că în ultimii ani, activitatea ÎS Aeroportul internațional Mărculești se înrăutățește. Astfel, veniturile din vânzări s-au redus de la 39,06 mil. lei în 2014 la 7,4 mil. lei în 2015. Compania a suportat pierderi de 21,1 mil. lei în 2015, comparativ cu profit de 3,76 mil. lei în 2014.

Potrivit proiectului, aceste rezultate se datorează unei gestionări ineficiente atât în aspect managerial cât şi corporativ.

Aeroportul din Mărculești a fost creat în 2004, în baza fostului aerodrom militar. Suprafața acestuia este de 265,2 ha. În iulie 2008, parlamentul a aprobat legea privind crearea în baza infrastructurii acestei companii de stat a unei zone economice libere, cu acordarea regimului vamal și fiscal preferențial și crearea climatului favorabil pentru atragerea investițiilor și implementarea proiectelor economice în aeroportul Mărculești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram