/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Noi măsuri de adaptare a învățământului profesional tehnic la cerințele pieței muncii

10 iulie 2017, ora 09:51

Comitetele sectoriale vor putea fi create de organizațiile patronale și sindicale pentru a dezvolta parteneriate sociale cu scopul de a sprijini învățământul profesional tehnic și formarea continuă a specialiștilor, precum și a corela formarea profesională a angajatorilor cu cerințele pieței forței de muncă. Totodată, acestea vor putea iniția, coordona și participa la elaborarea standardelor ocupaționale pentru învățământul profesional tehnic, precum și la revizuirea standardelor existente în economia națională.

În același timp, noile entități vor participa la elaborarea Cadrului Național al Calificărilor, vor aviza curriculumurile de studii și vor înainta propuneri privind actualizarea Clasificatorului Ocupațiilor din Republica Moldova.

La fel, toate proiectele de acte normative care reglementează formarea continuă și învățământul profesional tehnic vor fi consultate obligatoriu cu comitetele sectoriale.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram