/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/FOTO/ La La Play - Traseul și Agenda Primei Expediții Naționale de Muzică Clasică

missing
10 iulie 2017, ora 08:55

Turneul va marca centenarul compozitorului Dinu Lipatti, unul dintre cei mai mari pianiști din toate vremurile: #discoveringLipatti. Acesta se va desfășura în 12 locații din Moldova.

La La Play este un proiect marca MNYO conceput de Andriano Marian, alături de Adrian Ianovici și Eugen Țarălungă.

Proiectul La La Play este integrat în ediția a 7-a a concertelor de vară Moldovan National Youth Orchestra, urmând ca până la finele lunii august să fie realizate 20 de evenimente în Moldova, România, Germania.

  1. 13 iulie, 15.00, Ciuciulea, Glodeni

La La Play te invită să descoperi Conacul Leonardi-Buznea, localizat în Ciuciulea, Godeni.
Un edificiu cu un potențial turistic enorm dar uitat de societate și turiști. Arhitectural aparținând stilului „Art Noveau”, la începutul secolului XX a fost un centru important de decizii sociale și economice pe timpul Basarabiei.

În cadrul evenimentului vei putea:

* asculta de la ghizi locali istoria inedită a edificiului
* cum influențele postbelice au afectat grav esteticul conacului
* gusta din gastronomia locală
* servi o cafea la balconul lui Leonardi în ambianța cvartetului MNYO
* audia un concert în aer liber susținut în grădina lui Leonardi

Agenda evenimentului:

15.00 – 19.00 – vizită Conacul Leonardi – Buznea
19.00 – 20.30 – concert de muzică clasică

Intrare Liberă! Evenimentul este realizat în coordonare cu Primăria Ciuciulea.

  1. 14 iulie, 19.00, Bălți

La La Play aduce pentru prima dată MNYO în Bălți, capitala Nordului. Vă așteatptă cu un concert în aer liber în scuarul teatrului „Vasile Alecsandri” pentru a oferi muzică clasică tuturor oamenilor dar și cel mai important pentru a promova toleranța și incluziunea persoanelor cu necesități speciale din Bălți.

Invitat special: Irina Tarasiuc.

Intrare Liberă! În caz de ploaie concertul va avea loc în sala mare a teatrului național „Vasile Alecsandri”.

Evenimentul este realizat în coordonare cu Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” și Primăria Municipiului Bălți.

  1. 15 iulie

Eveniment surpriză

  1. 16 iulie, 17.00, Grimăncăuți, Briceni

La La Play vine în vizită la centrul boxului moldovenesc – Școala Sportivă Republicană de Box din Grimăncăuți, Briceni, ce a adus în palmaresul național 2 medalii obținute la Jocurile Olimpice.
Prin intermediul acestui eveniment se dorește promovarea educației prin excelență a tinerilor sportivi și să le mulțumim pentru faima adusă Moldovei la cele mai importante evenimente sportive naționale și internaționale.

Ringul sportiv va uni tinerii din domeniul sportului și muzicii și va găzdui în aer liber un meci de box și un concert de muzică clasică.

De asemenea veți putea admira expoziții artistice ale sătenilor locali.

Intrare Liberă! Evenimentul este realizat în coordonare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Școala Sportivă Republicană de Box din Grimăncăuți, Primăria satului Grimăncăuți.

  1. 17 iulie, 17.00, Cinișeuți, Rezina

La La Play promovează diversitatea pe 17 iulie la Cinișeuți, Rezina, unde există o comunitate importantă de etnici ucraineni. În Moldova locuiesc circa 300.000 etnici ucraineni, fiind cea mai mare minoritate.

Stadionul local va găzdui un meci de fotbal al echipelor locale de juniori și seniori FC ”Făclia” Cinișeuți urmat de un concert de muzică clasică.

De asemenea organizatorii vor pune la dispoziție pentru spectatori pop corn și bere. În caz de ploaie concertul va avea loc la Primărie. Evenimentul este realizat în coordonare cu Primăria satului Cinișeuți și Secția Cultură Rezina.

  1. 18 iulie

Eveniment surpriză

  1. 18 iulie, 19.00, Molovata, Dubăsari

La La Play vine cu un concert de muzică clasică cu prilejul lansării casei de cultură renovată din Molovata. Pe scenă vor evolua tineri muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului promovând prin artă încrederea și înțelegerea reciprocă.

Evenimentul este realizat în coordonare cu Programul finanțat de UE „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova și primăria satului Molovata și Primăria Molovata.

  1. 19 iulie, 10.00, Goian

La La Play promovează accesul la artă pentru toți oamenii. Vom oferi o oră de muzică clasică pentru 36 de suflete, tineri minori ce își ispășesc pedeapsa în Penitenciarul nr. 10 Goian. Vrem să fim alături de ei, să-i cunoaștem și să le dăruim speranță într-o lume mai bună.

Evenimentul este realizat în coordonare cu Penitenciarul nr. 10 Goian.

  1. 20 iulie, 19.00, Alexandru Ioan Cuza, Cahul

La La Play va realiza un concert inedit în cele mai performante podgorii situate în stepa Bugeacului, satul Alexandru Ioan Cuza, Cahul, deținute de compania „Vinăria din Vale”. Scena muzicienilor, improvizată în interiorul podgoriilor de viță de vie va fi completată de scaune din stuf, unde profesorii, agricultorii, sătenii, copii, bătrânii vor asculta primul lor concert de muzică clasică.

Evenimentul vine să promoveze potențialul enorm vitivinicol național. În caz de ploaie concertul va avea loc la Casa de Cultură. Acțiune realizată în coordonare cu compania ”Vinăria din Vale”.

  1. 21 iulie, 19.00, Cărpineni, Hîncești

La La Play promovează diversitatea pe 21 iulie la Cărpineni, Hîncești, unde există o comunitate importantă de etnici rromi. În Moldova locuiesc oficial circa 12 mii etnici rromi, neoficial cifra este de 50 mii. Concertul de muzică open air va avea loc în centrul localității. În caz de ploaie concert va avea loc la Casa de Cultură.

Evenimentul este realizat în coordonare cu Oficiul ONU pentru Drepturile Omului și Primăria satului Cărpineni.

  1. 22 iulie, 19.00, Taraclia

La La Play promovează diversitatea pe 22 iulie în orașul Taraclia, unde locuiesc etnici bulgari dar și o mare comunitate de găgăuzi. În Moldova locuiesc 65.000 bulgari și 150.000 găgăuzi. Concertul de muzică open air va avea loc în parcul orașului.

Invitat special: Ansamblul X-Factor

În caz de ploaie concertul va avea loc la Casa de Cultură! Evenimentul este realizat în coordonare cu Oficiul ONU pentru Drepturile Omului și Consiliul Raional Taraclia

  1. 23 iulie

Eveniment surpriză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram