În total, 14 persoane au fost internate în spital luni după ce au fost rănite în incendiul uriaș din centrul comercial RIO, situat în nord-estul Moscovei, care a necesitat evacuarea a mai multor mii de persoane, relatează Agerpres.

Incendiul, care a izbucnit în cursul serii, s-a extins pe o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați, în timp ce fumul s-a răspândit pe cei peste 70.000 de metri pătrați ai complexului comercial, potrivit serviciului de pompieri.

„Paisprezece persoane au fost internate în spital, dintre care patru se află în stare gravă”, a făcut cunoscut primarul adjunct al Moscovei, Piotr Biriukov, citat de agenția Interfax, adăugând că incendiul a fost complet stins.

Patru persoane care rămăseseră blocate în interiorul centrului comercial au fost salvate.

Pompierii au fost nevoiți să se deplaseze în interiorul clădirii „sub acoperirea furtunurilor antiincendiu din cauza fumului și a căldurii puternice”, a informat un oficial cu rang înalt din Ministerul pentru Situații de Urgență, Ilia Denisov.

Peste 200 de pompieri și 60 de mașini au fost mobilizate pentru a stinge incendiul a cărui cauză nu a fost stabilită deocamdată.

Горит #магазин #страшно #авообще конечно не смешно ((((

A post shared by Vladimir (@bysytnikov) on

#рио #пожар 1910 Рио на Дмитровке

A post shared by Константин Абдуллаев (@konstantinabdullaev) on

Сходили на мульт называется😳 еле успели выбежать из тц

A post shared by Щекина Анна (@anoula9999) on

👨‍🚒🚒💦💦

A post shared by Dmitriy Aksenov (@aksyonushka) on

РИО горит))

A post shared by Антон (@the_tosha1) on

Пожар в ТРЦ РИО #цэмп#медицинакатастроф #мчс

A post shared by Степан Носов (@the_luxor) on