/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

În Moldova vor fi create trei centre de integrare a străinilor. Iată unde vor fi localizate acestea

missing
10 iulie 2017, ora 09:17

Centrele vor asigura accesul permanent al străinilor la informațiile privind activitățile și programele de integrare existente, precum și vor facilita conlucrarea eficientă între autoritățile publice centrale și cele locale. Astfel, noile structuri vor reprezenta un ghișeu unic de recepționare a cererilor de la imigranți și de redirecționare a acestora către autoritățile și serviciile de care au nevoie.

Totodată, în cadrul centrelor de integrare vor fi oferite servicii de consiliere și asistare a străinilor, inclusiv vor fi stabilite și promovate legăturile între comunitățile și asociațiile de imigranți.

Conform datelor oficiale, la începutul anului 2017 pe teritoriul Republicii Moldova se aflau peste 25 mii de străini și apatrizi. Majoritatea sunt persoane originare din Ucraina, Federația Rusă, Israel, România și Turcia. Aceștia vin în țara noastră pentru a-și reîntregi familiile, la muncă sau pentru a-și face studiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram