Primii opt procurori au fost numiţi astăzi în funcţie în conformitate cu rigorile noii Legi cu privire la Procuratură. Aceştia au depus astăzi jurământul în faţa membrilor Consiliului Superior al Procurorilor şi a Procurorului General, Eduard Harunjen, care le-a adresat un mesaj de felicitare, evocând că, instituţia mizează pe plusul de valoare pe care aceştia urmează să îl aducă în activitate.

De notat că, noii procurori au fost numiţi după un alt algoritm, astfel încât pe lângă pregătirea în cadrul Institutului Naţional al Justiţiei, starea de sănătate a acestora a fost verificată de către o comisie specializată a Ministerului Sănătăţii. De asemenea, candidaţii au fost testaţi la poligraf şi au fost evaluaţi de Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor de pe lîngă CSP.

Noii procurori, selectaţi inclusiv sub aspectul respectării principiului egalităţii de gen, şi-au început astăzi activitatea, fiind repartizaţi în procuraturile raioanelor Ialoveni, Hînceşti, Nisporeni, UTA Găgăuzia, Soroca şi municipiul Chişinău.