Un angajat al Inspectoratului de Poliție Drochia și un șef al unei întreprinderi municipale din orașul Dondușeni au fost reținuți fiind bănuiți de trafic de influență.

Potrivit informațiilor acumulate, bănuiții, acționând în coparticipare, susținând că au influență asupra unor persoane publice și de demnitate publică din cadrul organelor de poliție, ale procuraturii și instanțelor judecătorești, au pretins și au primit de la un locuitor al orașului Drochia, mijloace financiare în sumă totală de 21 000 euro în vederea emiterii unei decizii favorabile pe marginea unei cauze penale în privința soției acestuia.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, indivizii au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, iar ulterior, în privința șefului întreprinderii municipale a fost eliberat un mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență.

Dacă vinovăția bănuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau privațiune de libertate de la 3 la 7 ani.