/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ Bilanțul de weekend. În Chișinău s-au produs 45 accidente rutiere, iar 18 șoferi au fost sancționați

10 iulie 2017, ora 10:11

Conform legislaţiei în vigoare au fost sancţionaţi 18 şoferi cu aplicarea amenzilor în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi 90 puncte de penalizare. Accidentele sunt înregistrate şi cercetate de către angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţiei rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Cauzele producerii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale s-au dovediti a fi:

  • schimbarea direcţiei de deplasare fără ca şoferul să se asigure
  • nerespectarea distanţei dintre automobile în timpul deplasării, care conduce la tamponări din spate
  • necedarea trecerii în intersecţii sau ignorarea aplicării regulii “mânii drepte”
  • nerespectarea vitezei de deplasare

De asemenea au fost întreprinse măsuri de sancţionare a persoanelor implicate în lucrări de construcţie neautorizate, cum ar fi pomparea betonului pe şantiere de construcţii şi amplasarea mecanismelor pe trotuare sau carosabil, lucrări de amenajare a teritoriilor adiacente clăidirilor cu pavaj, care creau obstacole la libera circulaţie a pietonilor sau autovehiculelor. Sancţionaţi au fost persoanele responsabile de aceste lucrării, fiindu-le aplicate amenzi în mărime de până la 1 500 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram