Forțele de ordine din Chișinău au contracarat activitatea criminală a doi indivizi, cu vârstele de 27 ani şi, respectiv, 43 ani, originari din raionul Vulcăneşti, fiind reţinuţi şi cercetaţi penal pentru că ar fi furat două automobile de modelele „Mercedes-Benz GL 320”, cu scopul de a le vinde în Ucraina.

Conform informațiilor acumulate, unul din automobile l-au furat de pe teritoriul unei parcări la finele lunii iunie curent. Aceştia s-ar fi folosit de neatenţia paznicului şi ar fi ieşit neobservaţi cu automobilul în valoare de 25.000 euro. Unitatea de transport a fost depistată de către poliţişti în garajul unuia dintre bănuiţi, în cadrul percheziţiilor desfăşurate la domiciliile lor. Numerele de înmtariculare erau scoase de la automobil şi ar fi planificat să fie vândut în Ucraina.

Totodată, s-a constatat că bănuiţii au închiriat anterior acest Mercedes cu scopul de a face un duplicat la chei, iar în seara comiterii furtului ei au pornit motorul şi s-au deplasat într-o direcţie necunoscută. Pentru a ascunde urmele infracţiunii şi în special automobilul, aceştia au dezactivat sistemul de navigare GPS, iar administraţia firmei nu avea posibilitate tehnică de a localiza unitatea de transport.

Ambii au fost încătuşaţi şi escortaţi în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, ulterior instanţa de judecată a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest pe un termen de 30 de zile. Ei sunt cercetaţi penal pentru furt în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 ani până la 12 ani.