Autoritățile Republicii Moldova trebuie să-și concentreze eforturile pe realizarea reformelor, iar mai apoi să se gândească la depunerea cererii de aderare la Uniunea Europeana. A spus-o la Chișinău comisarul Johannes Hahn, responsabil cu extinderea UE. Declarația oficialului vine după ce președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că țara noastră va fi gata să depună o solicitare în acest sens până la următoarele alegeri parlamentare.

„Este cu mult mai important de a pune accentul pe reformele necesare. În actualele circumstanțe, trebuie de lucrat asiduu la implementarea foii de parcurs, iar mai apoi va veni și următorul pas. Guvernul trebuie să folosească timpul rămas până la alegerile parlamentare pentru a-și concentra eforturile în acest sens”, a spus Johannes Hahn.

Astăzi Moldova a găzduit cea de-a noua Reuniune a Dialogului Ministerial Informal al Parteneriatului Estic. La eveniment au participat miniștri de externe și responsabili de domeniul energetic din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina. Au fost abordate subiectele necesare pregătirii Summitului de la Bruxelles, care va avea loc în această toamnă.