/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Manifestație anti-Erdogan la Instanbul. Autorităţile au emis 72 de mandate de arest

missing
10 iulie 2017, ora 19:30

Protestul este finalul unui marș de 450 de kilometri, care a început acum trei săptămâni în capitala Ankara. Denumită „Marșul pentru Justiție”, demonstrația a fost organizată de principalul partid de opoziție, ca reacție la arestarea unui parlamentar. În replică, președintele turc i-a acuzat pe manifestanți că susțin terorismul și că incită la ură împotriva statului de drept.

Prin această demonstrație, oamenii au protestat față de valul de arestări ce a urmat puciului eșuat din vara anului trecut. Autoritățile turcești au emis mandate de arest pentru 42 de angajați ai unor universități din Istanbul. Printre aceștia se numără și profesorul universitar, Koray Caliskan(Curai), care în trecut a fost consilier al principalului lider al opoziției.

Presa scrie că manifestația de duminică a fost cel mai amplu protest anti-Erdogan de la demonstrațiile din 2013.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram