Proteste de amploare la Istanbul, unde sute de mii de oameni au manifestat împotriva președintelui Recep Erdogan. Oameni s-au adunat în centrul orașului, la apelul liderilor din opoziție și au cerut libertate Turciei. De partea cealaltă, președintele Erdogan a acuzat protestatarii că susțin terorismul.

Protestul este finalul unui marș de 450 de kilometri, care a început acum trei săptămâni în capitala Ankara. Denumită „Marșul pentru Justiție”, demonstrația a fost organizată de principalul partid de opoziție, ca reacție la arestarea unui parlamentar. În replică, președintele turc i-a acuzat pe manifestanți că susțin terorismul și că incită la ură împotriva statului de drept.

Prin această demonstrație, oamenii au protestat față de valul de arestări ce a urmat puciului eșuat din vara anului trecut. Autoritățile turcești au emis mandate de arest pentru 42 de angajați ai unor universități din Istanbul. Printre aceștia se numără și profesorul universitar, Koray Caliskan(Curai), care în trecut a fost consilier al principalului lider al opoziției.

Presa scrie că manifestația de duminică a fost cel mai amplu protest anti-Erdogan de la demonstrațiile din 2013.