/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Nici Dodon nu știe nimic. „Nu am avut contacte cu Șevciuk de un an și jumătate”

missing
10 iulie 2017, ora 19:30

„Nu am avut contacte cu domnul Șevciuk cel puțin pe parcursul unui an jumătate și mai multe detalii nu cunosc. Aceste întrebări trebuie să le adresați Guvernului pentru că are și instituțiile responsabile care urmează să cunoască mai multe informații în acest sens”, a declarat Dodon.

Chiar dacă la prezidențialele din anul trecut, Igor Dodon a avut susținerea masivă a locuitorilor din stânga Nistrului, șeful statului susține că acest lucru nu se datorează fostului lider, Evghenii Șevciuc.

„Nu ne-a ajutat nimeni. Cetățenii Republicii Moldova ne-au acordat votul de încredere”, a mai spus președintele.

Cazul lui Evghenii Șevciuk nu s-a aflat nici în atenția președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Nici ministrul de interne nu s-a arătat prea interesat de fostul lider separatist, declarând doar că poliția documentează cazul și că acesta nu ar fi părăsit Moldova, cel puțin pe la Aeroport. Informația că Șevciuk ar fi plecat deja din Moldova a fost făcută publica de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, atunci când deputații PLDM au cerut audierea șefului SIS în legătură cu acest subiect.

Evghenii Șevciuk a fugit din regiunea transnistreană la Chișinău după ce s-a ales cu câteva dosare penale pentru furt în proporții deosebit de mari și a fost lipsit de imunitate. Procuratura generală a declarat anterior că pe numele lui Șevciuk nu a fost intentat vreun dosar penal. Asta în condițiile în care Constituția spune că uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului, iar codul penal prevede cel puțin 10 ani de închisoare pentru astfel de infracțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram