Președintele Igor Dodon susține că nu cunoaște nimic despre fostul lider de la Tiraspol care s-ar fi aflat la Chișinău timp de câteva zile, iar ulterior ar fi părăsit Moldova. Igor Dodon declară că de cazul lui Șevciuk ar trebui să se intereseze Guvernul. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment desfășurat la Președinție.

„Nu am avut contacte cu domnul Șevciuk cel puțin pe parcursul unui an jumătate și mai multe detalii nu cunosc. Aceste întrebări trebuie să le adresați Guvernului pentru că are și instituțiile responsabile care urmează să cunoască mai multe informații în acest sens”, a declarat Dodon.

Chiar dacă la prezidențialele din anul trecut, Igor Dodon a avut susținerea masivă a locuitorilor din stânga Nistrului, șeful statului susține că acest lucru nu se datorează fostului lider, Evghenii Șevciuc.

„Nu ne-a ajutat nimeni. Cetățenii Republicii Moldova ne-au acordat votul de încredere”, a mai spus președintele.

Cazul lui Evghenii Șevciuk nu s-a aflat nici în atenția președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Nici ministrul de interne nu s-a arătat prea interesat de fostul lider separatist, declarând doar că poliția documentează cazul și că acesta nu ar fi părăsit Moldova, cel puțin pe la Aeroport. Informația că Șevciuk ar fi plecat deja din Moldova a fost făcută publica de liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, atunci când deputații PLDM au cerut audierea șefului SIS în legătură cu acest subiect.

Evghenii Șevciuk a fugit din regiunea transnistreană la Chișinău după ce s-a ales cu câteva dosare penale pentru furt în proporții deosebit de mari și a fost lipsit de imunitate. Procuratura generală a declarat anterior că pe numele lui Șevciuk nu a fost intentat vreun dosar penal. Asta în condițiile în care Constituția spune că uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului, iar codul penal prevede cel puțin 10 ani de închisoare pentru astfel de infracțiuni.