/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Opt școli, închise parțial. DGETS a aprobat lista școlilor care vor fi optimizate

missing
10 iulie 2017, ora 19:10

Printre școlile care urmează a fi reorganizate este și gimnaziul cu predare în limba ucraineană, „Taras Șevcenco”. Aici învață 120 de elevi, în timp ce capacitatea instituției este de 800 de persoane. Managerul gimnaziului se declară indignat de decizia autorităților municipale.

„Eu cred că nu trebuie să se grăbească pentru că școlile trebuie păstrate și atunci când școlile se închid se transformă în clădiri deplorabile”, spune Stanislav Brânjatiuc, managerul gimnaziului.

În timp ce unele școli vor fi optimizate parțial, cel putin una va fi închisa în întregime. Este vorba de gimnaziul nr. 45 din suburbia Ciorescu. Institutia urmează a fi comasată cu Liceul „Nicolae Bălcescu”, din aceeași localitate.

„Nu mi s-a spus nimic mie. Copii într-adevăr sunt puțini, problema trebuie de rezolvat pentru că aici sunt puțini, iar copiii sunt din diferite sate”, a spus Raisa Boeva, managerul gimnaziului nr. 45, Ciorescu.

„Scopul acestor optimizări este de a elibera blocurile fostelor grădinițe pentru a repara aceste blocuri și a redeschide grupe noi de grădinițe”, a explicat șeful interimar DGETS din cadrul Primăriei Chișinău, Alexandru Fleaș.

Reforma optimizării instituțiilor de învățământ a început în 2007. Pe atunci, în Moldova erau 1444 de școli. În 2015, numarul acestora a ajuns la 1268.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram