Pentru a fi mai aproape de consumatorii săi, de astăzi, 11 iulie 2017, Termoelectrica S.A. lansează un număr activ pentru serviciul „Viber”. Astfel, prin intermediul acestei aplicații, consumatorii companiei sunt încurajați să expedieze, la numărul de telefon 069-444-144, informații (în format text, video sau foto) ce țin de: avarii, scurgeri de agent termic, dar și alte probleme privind calitatea serviciilor de termoficare.

„Ținem pasul cu noile tehnologii, astfel încât să fim cât mai accesibili pentru consumatorii noștri. Considerăm că noul serviciu, pus la dispoziția locuitorilor municipiului Chișinău, va contribui semnificativ la îmbunătățirea relațiilor de colaborare a companiei cu societatea civilă”, precizează directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Problemele raportate de către cetățeni vor fi procesate în timp real și transmise către serviciile responsabile, pentru a fi remediate în cel mai scurt timp.

Numărul de telefon nu va fi disponibil pentru apeluri telefonice. Pentru a putea primi o consultație telefonică puteți apela:

Call-Center – 022-447-447

Serviciul Dispecerat – 022-496-397