Ilie Savca este singurul moldovean, grav rănit în urma tragicului accident rutier care s-a petrecut în acest weekend în Ungaria, când un autocar ce efectua cursa Nisa - Chișinău, s-a răsturnat în șanț. Alți doi moldoveni s-au ales cu leziuni ușoare, iar al 3-lea, Ilie Savca, a fost transportat de urgență la spitalul din imediata apropiere. Acasă au rămas așteptându-l soția și băiețelul de numai 6 ani.

Pe platforma de colectare Guvern24 a fost lansat un proiect de colectare a donațiilor pentru familia lui Ilie.

Traumele sunt multiple, iar Ilie a fost nevoit să fie transportat cu elicopterul, după ce a fost descarcerat de o echipă de salvatori. Îi este afectat un plămân, are o fractură deschisă la încheietură, fractură deschisă de picior, câteva coaste rupte.

Momentan, este internat într-o clinică din Ungaria, unde medicii încearcă să-l salveze. Prima operație a avut loc imediat cum a fost adus la spital și a durat 6 ore. Cel mai afectat este piciorul care, din păcate, are puține șanse să fie salvat.

Costurile sunt enorme, iar familia este disperată și încearcă din răsputeri să găsească soluții financiare pentru a-l salva.

Bărbatul a îndrăgit meseria de șofer, iar la momentul accidentului el se odihnea după căteva ore de muncă.

Persoanele care vor să-l ajute o pot face prin intermdiul platformei Guvern24.md sau să o contacteze pe Tatiana, soția lui Ilie la nr: 069198389.

* Pentru a dona, expediați un SMS cu numărul 899 la numărul scurt 1555 (Abonații Moldcell, Unite). *Suma unei donații este de 24 de lei.

* Pentru a dona, telefonați la numărul scurt 1555 și formați codul proiectului – 899 (Abonații Moldcell, Unite, Moldtelecom). *Suma unei donații este de 24 de lei.