/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Pavel Filip invită companiile din Emiratele Arabe Unite să privatizeze Moldtelecom și Air Moldova

11 iulie 2017, ora 10:07

În cadrul discuțiilor, Premierul a remarcat dinamizarea din ultimul timp a dialogului la nivel înalt dintre cele două state, exprimându-și convingerea că acest fapt va contribui la intensificarea cooperării dintre țările noastre. În context, Pavel Filip a spus că deschiderea misiunilor diplomatice ale ţărilor noastre va crea noi oportunități pentru aprofundarea cooperării bilaterale.

Totodată, Prim-ministrul a remarcat importanța semnării acordurilor bilaterale cu privire la promovarea şi protejarea investițiilor, și privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale în vederea consolidării colaborării comercial-economice dintre cele două state. În această ordine de idei, Pavel Filip a vorbit și despre reformele promovate de Executiv în scopul creării unui mediu de afaceri competitiv prin eliminarea barierelor administrative pentru dezvoltarea afacerilor şi reducerea la minimum a controalelor de stat.

„Pentru a îmbunătăți climatul investițional am redus numărul entităților cu funcții de control, am micșorat numărul de acte permisive necesare pentru dezvoltarea afacerilor, reformam domeniul justiției și promovăm o politică bugetar fiscală echilibrată. Cred cu tărie că toate aceste acțiuni vor contribui la atragerea investițiilor în economia Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

La rândul său, Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, a menționat că țara sa este deschisă pentru aprofundarea dialogului bilateral, iar acordurile semnate astăzi între părți creează noi oportunități pentru dinamizarea cooperării bilaterale în diverse domenii.

La finalul întrevederii, șeful Cabinetului de miniştri i-a extins Prim-ministrului Emiratelor Arabe Unite invitația de a efectua o vizită în țara noastră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram