Astăzi, 11 iulie 2017, de Ziua Mondială a Populației, Biroul Național de Statistică a lansat Aplicația de vizualizare a datelor Recensământului Populației și al Locuințelor realizat în 2014.

Această aplicație este un instrument de accesare și vizualizare interactivă a datelor recensământului, destinată tuturor celor interesați de caracteristicile populației, gospodăriilor și locuințelor: reprezentanților autorităților administrației publice centrale și locale, implicați în luarea de decizii în sfera socială și economică, cât și organizațiilor neguvernamentale, reprezentanților mediului academic, mass-media, dar și publicului larg.

Potrivit autorităților, îmbunătățirea accesibilității datelor RPL privind populația va contribui la elaborarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice informate și bazate pe evidențe.

Aplicația a fost realizată pentru a ușura accesul la datele statistice și se adaptează ușor tuturor ecranelor dispozitivelor mobile, indiferent de dimensiunea acestora. Ea este disponibilă în trebi limbi: română, rusă și engleză. Aplicația web poate fi accesată pe pagina de web www.recensamint.statistica.md.