Ucraina vrea să înăsprească controlul vamal pentru cetățenii străini. Potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale, vor fi luat amprentele digitale și fotografia digitală a persoanei. Ucraina consideră că acest lucru va contribui la lupta împotriva terorismului.

„Este vorba despre întărirea controlului la intrarea și ieșirea cetățenilor străini de pe teritoriul Ucrainei. Vom introduce controlul biometric pentru toți cetățenii străini care vor trece frontiera țării noastre”, a menționat Poroșenko.

Președintele de la Kiev a mai menționat că va oferi tot timpul necesar pentru ca cetățenii să se obișnuiască cu aceste verificări. Poroșenko a mai menționat că Serviciul Vamal va aloca banii necesari pentru procurarea tehnicii de expertiză.

Șeful statului a făcut apel la Ministerul Afacerilor Interne să ia executarea deciziei sub supraveghere personală, astfel încât personalul de la punctele de trecere a frontierei să aibă la dispoziție tehnica necesară pentru securizarea datelor biometrice.