/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Oferte pentru viitorii studenți. Universităţile atrag viitorii studenți prin burse și laptop-uri

11 iulie 2017, ora 19:30

Universitatea de Stat din Tiraspol le propune studenților care vor dori să învețe Fizica și Informatica laptop-uri pentru toată perioada de studii. Și asta nu e tot. Tinerii vor primi și cazare gratuită, dar și o bursă pentru prima jumătate a anului de învățământ. De asemenea, studenții nu vor trebui să-și bată capul cu accesul la internet, întrucât pe etaje va fi WIFI gratuit. Profesorii speră că o asemenea ofertă va fi greu de refuzat, iar ei nu vor duce lipsă de studenți în noul an de învățământ.

„Noi nu punem un barem că dacă susții examenele pe nota 5 îți luăm laptopul, numai doar dacă e exmatriculat îi vom lua laptop-ul”, a spus Mihai Calalb, converențiar universitar.

„Celor de sus ideea li s-a părut bună, dar se uita cam… dar în general au zis că ne vor susține”, a menționat Igor Postolache, Șef Catedra Fizică și Informatică.

Cristian a fost singurul absolvent al facultății de Fizică pe care l-am găsit în cămin. Tânărul regretă faptul că el nu a avut ocazia de a primi un laptop.

„Cred ca ar fi o oportunitate un laptop, pentru că permite studierea după perechi”, spune băiatul.

La Universitatea de Stat din Moldova nu se dau laptopuri, în schimb, vor fi oferite burse de Excelență de până la 3.000 de lei lunar și cazare gratuită. Acestea vor fi date tinerilor care vor aplica la facultatea de Matematică, Fizică, Informatică, Chimie și Biologie și doar dacă au înregistrat rezultate impresionante la diferite concursuri.

„A fost luata o decizie la nivel de Universitate cu scopul de a susține și a atrage la noi în instituție studenții dotați”, a spus Galina Rusu, Decanul Facultății de Matematică și Informatică.

Ofertele universităților par să fie pe placul studenților. Unii dintre ei spun că laptop-urile nu ar presupune o motivație pentru a aplica la facultatea respectivă, în timp ce pentru alții, dacă ar fi interesați de acest domeniu, le-ar plăcea mult să primească și un laptop.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram