Forțele de ordine din Chişinău continuă măsurile specializate de combatere a comerţului ilicit de carne în adiacentul Pieţii Centrale. Recent, doi bărbaţi cu vârstele de 28 ani şi, respectiv, 47 ani, originari din Chişinău şi Calaraşi, au fost stopaţi şi documentaţi de către poliţişti, în momentul în care descărcau carcase de porci în preajma pieţii.

La faţa locului, forţele de ordine au constatat că bărbaţii transportau carne de porc în condiţii insalubre şi temperaturi necorespunzătoare păstrării. Aceştia n-au prezentat toate actele necesare privind originea şi calitatea cărnii, precum şi alte documente ce permit desfăşurarea genului dat de activitate.

În acest context, poliţiştii au decis reţinerea unităţilor de transport, iar cantităţile de carne depozitate, până la decizia instanţei de judecată. Totodată urmează a fi sesizaţi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor în vederea adoptării unei decizii conform competenţei.

Respectiv, poliţiştii urmează să întocmească procese-verbale cu privire la contraveţii şi să aplice amenzi în mărime de 4.500 lei, persoanelor implicate în aceste scheme ilegale. În acest context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să procure produse din carne dor din magazinele autorizate prin lege.