Ministerul Sănătății a început repartizarea absolvenților studiilor de rezidențiat în instituțiile medicale publice. Astfel, 409 de tineri specialiști vor primi bilete de trimitere la locul de muncă până în data de 14 iulie 2017.

122 de absolvenți ai studiilor de rezidențiat au fost deja repartizați în instituțiile medicale publice. Este vorba despre tinerii specializați în domeniile medicinei de familie, medicinei interne, medicinei de laborator, medicinei de urgență, cardiologie, endocrinologie, pneumologie și nefrologie.

O comisie a Ministerului Sănătății eliberează absolvenților studiilor de rezidențiat biletele de trimitere la locul de muncă și diplomele de absolvire a Universității de Stat de Medicină „Nicolae Testemițanu”. De asemenea, tinerii sunt atenționați că trebuie să activeze conform repartizării timp de trei ani.

Anterior, au fost repartizați în instituțiile medicale publice 700 de asistente medicale, 65 de felceri, 21 de asistenți igieniști-epidemiologi și 19 moașe.

Amintim că indemnizația pentru tinerii specialiști angajați în instituțiile medicale publice din sate a fost majorată cu 50 la sută. În prezent, aceasta constituie 45 de mii de lei, pentru medici și farmaciști și 36 de mii de lei, pentru lucrătorii medicali cu studii medii.

În instituțiile medicale publice din țară activează 10.381 de medici și 20.974 de lucrători medicali cu studii medii.