/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Algeria: Sesiune repetată de BAC pentru cei 100.000 de candidați care au întârziat la examenul din iunie

missing
12 iulie 2017, ora 06:00

Pentru a evita orice repetare a fraudei masive înregistrate la sesiunea din 2016, în acest an, la sesiunea din iunie nicio întârziere la probe nu a mai fost tolerată, iar tradiționala jumătate de oră de grație a fost suprimată pentru a se evita situația în care întârziații profită, în mod intenționat sau nu, de „scurgerea” subiectelor pe rețelele de socializare.

În acest context, președintele Abdelaziz Bouteflika a oferit o a doua șansă acestor întârziați sau absenți.

Această măsură „unilaterală” a șefului statului este „un afront” adus ministrului și întregului sectorul educațional, a declarat Achour Idir, coordonatorul Consiliului liceelor din Algeria (CLA), unul dintre principalele sindicate ale profesorilor din învățământul secundar, potrivit sursei menționate.

Această nouă sesiune face gaură în buget în plină perioadă de austeritate fiscală, așa cum în noua sesiune se vor mobiliza 12.000 de profesori în peste 4.000 săli de examen.

Anunțarea rezultatelor la bacalaureatul din 2017 fusese inițial prevăzută pentru 15 iulie, însă aceasta fost amânată pentru sfârșitul lunii iulie, în același timp cu anunțarea rezultatelor la sesiunea specială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram