În China, angajații cărora li se face somn la postul de muncă și au nevoie de puțină odihnă, pot trage un pui de somn în niște dispozitive mobile în formă de hoteluri-capsule, informează Agerpres.

Printr-o simplă scanare cu telefonul mobil, clienții își pot face siesta în mijlocul agitației de peste zi într-o capsulă albă și lucioasă, proiectată să arate ca o capsulă spațială, contra sumei de doar 10 yuani, adică 1,50 dolari, pentru o jumătate de oră. Pentru clienții fideli, prețul scade la 6 yuani.

Potrivit managerului de operațiuni la Xiangshui Space, Han Yue, inițiativa vine în întâmpinarea unei cereri mari, mulți angajați confruntându-se cu problema găsirii unui loc curat și intim pentru a ațipi.

Compania a lansat acest serviciu în capitala Chinei în luna mai și s-a extins până acum în Shanghai și Chengdu. Expansiunea rapidă a serviciilor tip „sharing” din China, exemplificată de succesul companiilor care pun la dispoziția clienților biciclete, precum Mobike și Ofo, a inspirat un val de întreprinzători.