/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ BAC 2017: Lucrările elevilor cu note de 9 și 10 la fizică vor fi reevaluate

missing
12 iulie 2017, ora 14:43

Liliana Pogolșa menționează că a convocat grupul de autori care au spus că testul la fizică nu este corect din punct de vedere științific. Astfel, răspunsurile date de elevi nu are cum să fie corecte, respectiv nu pot primi note de 9 și 10: „Dacă aceste răspunsuri nu pot fi corecte, eu mă întreb cum copiii au obținut note de 9 și 10? Evaluatorii au primit lista copiilor din timp? Ministerul urmează să ridice lucrările copiilor care au primit 9 și 10, pentru că sunt copii olimpici care nu au reușit să primească aceste note. Situația este gravă”, a spus viceministra Educației.

„Am făcut solicitare către două universități cu referire la faptul dacă sunt greșeli la fizică sau nu, USM și UTM. Am primit răspuns că nu sunt probleme cu corectitudinea științifică a itemilor din test”, a susținut Anatol Topală, șef Agenția pentru Curriculum și Evaluare.

Informațiile contradictorii dintre cei doi responsabili de la Educație au trezit nemulțumirea deputaților. Aceștia au decis ca ministerul să creeze o comisie pentru a investiga corectitudinea elaborării testelor pentru examenul la fizică.

Anterior mai mulți profesori și elevi au susținut că itemii de la testul de fizică erau formulați incorect. Aceștia au spus că unele probleme aveau date insuficiente, exercițiile conțineau neclarități, iar unele teme nici nu au fost studiate de către elevi.

Am încercat să dăm de autorii testelor care au stârnit controverse. Șeful Agenției de Evaluare a declarat pentru TV8 că nu poate anunța public numele acestora, în lipsa unui acord de la juriștii ministerului. Funcționarul nu a putut preciza nici liceele în care și-au făcut studiile cei 23 de elevi care au luat nouă și zece la fizică.

Ministerul Educației va crea și un grup de lucru care va verifica dacă testele de examen corespund programei școlare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram