/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Devin mercenari pentru bani. Zeci de moldoveni luptă în Ucraina și Siria pentru salarii generoase

missing
12 iulie 2017, ora 19:05

Rapoartele prezentate de ministerul de Interne și Serviciul de Informații și Securitate arată că zeci de moldoveni acceptă să devină mercenari. O mare parte dintre aceștia se află în vizorul organelor de anchetă.

„Avem zeci de cazuri, avem colaborări foarte bune cu serviciile partenere. Toți cei care sunt din Republica Moldova sunt trași la răspundere penală”, a menționat Alexandru Bălan, șef adjunct SIS.

„Motivația financiară îi determină pe majoritatea să facă acest pas, prea puțini din motivație ideologică”, susține Roman Boțan, președinte, Comisia Securitate Națională.

Roman Boțan mai spune că racolarea moldovenilor are loc prin mai multe metode. Unii pleacă direct, iar alții sunt întrebați de intermediari dacă ar vrea să meargă să facă bani în conflictele din Ucraina sau Siria. Potrivit acestuia, din cele 100 de cazuri privind acte de trădare, 70 vizează activitatea de mercenariat. Ultimul scandal legat de acest subiect a vizat 5 diplomați rusi, care au fost expulzați pe motiv că ar fi venit în Moldova ca să racoleze persoane pentru luptele din estul Ucrainei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram