În dimineața zilei de azi, la intersecția str. Tighina și str. Mitropolit Varlaam din capitală, în jurul orei 6:30, angajații Inspectoratului de Patrulare au stopat 2 automobile de model FORD Trasit și Volkswagen care transportau carne fără acte proveniență și în condiții anti sanitare.

La momentul verificării în automobilul de model FORD Transit, la volanul căruia se afla un bărbat de 24 de ani, au fost depistate 3 carcase de bovină cu masa totală de aproximativ 400 kg. Șoferul nu a putut explica proveniența cărnii.

Într-un alt automobil, de model Volkswagen, al cărui șofer s-a dovedit a fi un bărbat de 58 de ani, au fost depistate mai multe lăzi cu mezeluri cu masa totală de aproximativ 50 kg. Ca și în primul caz marfa era transportată în condiții anti sanitare și nu dispunea de certificate sanitar-veterinare.

Ambii șoferi și marfa transportată au fost documentați și escortați la Inspectoratul de Poliție Centru pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legislației în vigoare, dacă vor fi găsiți vinovați de transportarea mărfilor fără dovada originii şi a provenienței lor, bărbații riscă o amendă de la 3.000 la 4.500 de lei.