Un microbuz „VOLKSWAGEN Т-4”, în care se aflau cetățeni moldoveni, s-a izbit puternic de o autospecială a pompierilor în Ucraina. Accidentul a avut loc în noaptea zilei de 13 iulie, in jurul orei 02.40, la km 178 al şoselei Odesa-Kiev, lângă localitatea Nesterivka, reg. Cerkasî.

Potrivit celor mai recente informații recepționate de la autoritățile ucrainene de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în microbuz se aflau 10 pasageri, cetăţeni moldoveni.

În urma accidentului, şoferul microbuzului şi doi pasageri, cu diverse traume şi leziuni corporale, care nu prezintă pericol pentru viaţă, au fost transportaţi la spitalele din Uman şi Mankivka pentru investigaţii, unde le-au fost acordate toate serviciile medicale necesare.

Ambasada Republicii Moldova de la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene. Ministerul a activat celula de criză care are ca scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni.

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 – numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev şi +37362177555 – numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE.