/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pe ruta Chișinău-Odesa va circula un tren modern cu aer condiționat și Wi-Fi

13 iulie 2017, ora 07:40

Garnitura va avea o capacitate de 360 de pasageri. Călătoria de la Chișinău până la Odesa va dura 4 ore 15 minute, iar în perspectivă, durata se va reduce la 3 ore 30 de minute, datorită controlului vamal care va fi efectuat în timpul mersului trenului.

Pe 17 iulie, angajații Căii Ferate din Moldova urmează să se adreseze Ministerului Infrastructurii Ucrainei pentru a conveni asupra aspectelor financiare. Dacă cele două părți vor semna un acord, noul tren va începe să circule din toamnă. Orarul curselor va fi același, iar în perspectivă se mizează pe mărirea numărului de curse.

Momentant, între Chișinău și Odesa circulă o garnitură veche, din patru vagoane, cu o capacitate de 120 de persoane, iar durata călătoriei este de 4 ore și 20 de minute.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram