Deşi se află de partea cealaltă a gratiilor şi sunt privaţi de libertate, deţinuţii din custodia penitenciarelor din ţară beneficiază de posibilitatea de a-şi întemeia familii pe perioada detenţiei. O dovadă în acest sens sunt cele circa 150 de căsătorii înregistrate în prima jumătate a anului 2017 în instituţiile de detenţie din ţară.

În context, doi deţinuţi, care îşi ispăşesc pedeapsa privativă de libertate în Penitenciarul nr.18-Brăneşti şi prietenele lor de la libertate au spus „Da” în faţa ofiţerului stării civile.

Înregistrările oficiale a căsătoriilor au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, alături de naşi, mirii şi-au jurat credinţă şi iubire, în speranţa că împreună vor trece mai uşor peste încercările vieţii.

Deţinuţii, în vârstă de 25 şi 33 de ani, au fost condamnaţi la cinci ani şi şase luni şi respectiv, șase ani privaţiune de libertate.

O altă căsătorie a fost încheiată astăzi, ieri, 12 iulie, între un deținut aflat în custodia Penitenciarului nr.9-Pruncul și iubita sa din libertate. Mirele este condamnat la 15 ani privațiune de libertate și speră că împreună cu soția va depăși mai ușor cei șase ani de pedeapsă rămași.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul primordial al desfăşurării acestor evenimente în detenţie îl constituie menţinerea legăturii dintre persoanele private de libertate şi familie. Aceasta are un impact pozitiv asupra deţinuţilor, motivându-i să aibă un comportament demn şi responsabil în perioada detenţiei dar şi pentru o resocializare de succes.