/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Asasinii lui Boris Nemțov au fost condamnați. Cei cinci au primit între 11 și 20 de ani de închisoare

13 iulie 2017, ora 15:03

Bărbatul care a tras asupra lui Boris Nemțov, Zaur Dadaev, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în timp ce ceilalți patru coacuzați — frații Anzor și Șadid Gubașev, Temirlan Eskerhanov și Hamzat Bakaev — toți originari din republicile musulmane Cecenia și Ingușetia, au primit între 11 și 19 ani de închisoare.

Boris Nemțov (55 de ani), unul din criticii cei mai vocali ai președintelui Vladimir Putin, a fost asasinat în timp ce traversa un pod în centrul Moscovei, foarte aproape de zidurile Kremlinului. Nemțov lucrase la un raport privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, iar asasinarea sa a trimis fiori reci în cercurile de opoziție.

După mai mult de opt luni de audieri și trei zile de deliberări, 12 jurați i-au declarat la sfârșitul lunii iunie vinovați pe inculpați, urmând ca pedepsele propriu-zise să fie stabilite de tribunal.

Un al șaselea bărbat, cecenul Ruslan Muhudinov, identificat în decembrie 2015 drept comanditarul prezumtiv al crimei, este dat în continuare în urmărire de poliție.

Apropiați ai lui Nemțov au acuzat anturajul lui Ramzan Kadîrov, autoritarul lider cecen, și chiar pe acesta de responsabilitate pentru uciderea opozantului. La începutul lunii decembrie, justiția rusă a refuzat însă convocarea lui Kadîrov în calitate ca martor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram