Deputatul liberal-democrat, Tudor Deliu, a solicitat din nou, audierea în Parlament a cazului fostului lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc, care s-a refugiat la Chișinău. Solicitarea lui Deliu nu a fost însă susținută de majoritatea deputaților.

„Noi pentru autoritățile din stânga Nistrului suntem person non grata. Noi nu putem trece Nistru, pe când ei se plimbă prin Chișinău fără ca cineva să încerce să îi întrebe de ce. Cetățenii trebuie să cunoască cine îi protejează și cine îi asigură paza celui care timp de patru ani a avut o atitudine dușmănoasă față de profesorii, părinții și elevii din instituțiile cu predare în limba română din stânga Nistrului”, și-a argumentat propunerea Tudor Deliu.

Roman Boțan, președintele Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, a susținut propunerea deputatului liberal-democrat: „Am organizat ieri audieri și în calitate de membru PL, exprim susținerea față de propunere”. 

Dumitru Diacov a criticat însă această propunere: „Noi nu suntem prima dată în fel de fel de discuții, când încercăm să aducem tot ce se întâmplă în Chișinău în Parlament și să facem show-uri. Noi avem instituții specializate care trebuie să se ocupe cu astfel de situații. Noi numai cu astfel de chestii nu ne-am ocupat, despre cine se plimbă și cine nu se plimbă în Chișinău. Cine vine Băsescu, pe noi nu ne interesează”.

Cazul fostului lider separatist, Evghenii Sevciuk, a fost discutat și în cadrul Comisiei Parlamentare de Securitate. Ce-i drept, rapoartele celor de la Interne și de la SIS au fost audiate cu ușile închise, departe de ochii presei. Nici la ieșire, aceștia nu au vrut să spună jurnaliștilor dacă Șevciuk se află sau nu în Moldova, invocând secretul anchetei.

Potrivit lui Oleg Babin, vice-ministrul Afacerilor Interne, locul aflării lui Șevciuk este o informație de competența exclusivă a SIS.