Campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, a debutat cu victorie în turul doi preliminar al Champions League. Viespile au bătut acasă formația Kukesi din Albania cu scorul de 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 79, din penalty.

Chiar dacă Sheriff era favorită în meciul cu Kukesi, viespilor nu li s-a dat ușor meciul de acasă. Golul victoriei a venit abia în minutul 79, când un fotbalist al campioanei Albaniei a atins balonul cu mâna în careu, după care arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri pentru tiraspoleni. Nou intratul Badibanga a transformat perfect lovitura, marcând golul salvator. Acesta a sărbătorit deschiderea scorului printr-un gest mai „deosebit” .

Astfel, Sheriff pleacă cu prima șansă de calificare în etapa a treia preliminară a celei mai prestigioase competiții fotbalistice. Returul dintre cele doua formații va avea loc pe 19 iulie, în Albania.

Astăzi, o altă echipă moldovenească își continuă parcursul în cupele europene. Zaria, după un debut slab în campionatul Moldovei, va încerca să țină piept în etapa a doua a preliminariilor Europa League, echipei cipriote, Appolon. În prima etapă, formația moldovenească a trecut de Sarajevo. Meciul va începe la ora 20:00.