/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Terorizați de purici. Subsolurile mai multor blocuri din capitală sunt invadate

missing
13 iulie 2017, ora 19:21

Puricii le dau mari bătăi de cap mai multor locatari din capitală. Este și cazul celor care locuiesc pe bulevardul Moscovei. Oamenii spun că din cauza insectelor evită să se așeze pe scaunele din fața blocului, iar de plimbat copiii prin zonă – nici vorbă.

„Sunt foarte mulți, stai pe scaun și ei sar pe picioare, au venit și au stropit și în interior. Nici nu au intrat, au făcut câte ceva și au plecat”, spune un locuitor al capitale.

Puricii sunt foarte mulți, iar locatarii spun că toți suferă din cauza asta și să este imposibil să iasă afară. Pentru a-i scăpa pe locatari de invazia puricilor, cei de la întreprinderile municipale stropesc subsolurile cu soluții speciale.

„Soluția noi o facem pe loc, o diluăm cu apă, punem aparatele în spate și facem desinsecția”, ne-a spus un angajat al Direcției Locativ Comunale.

„Sunt subsoluri cu purici unde se găsesc pisici moarte, șobolani morți, acolo ei se strâng ca de obicei”, ne-a mai mărturisit Vasile Cheptene, dezinsector.

Autoritățile spun că puricii au apărut din cauza pisicilor maidaneze care se adăpostesc în subsoluri. Astfel, specialiștii recomandă locatarilor să închidă accesul felinelor în subsoluri prin plase metalice.

„Aceste pisici sunt purtătoare de purici care apoi se răspândesc și la locatari, se așează pe haine nemijlocit și apoi sunt duși prin apartamente, pe scări”, explică Tudor Puiu, specialist Centrul de Sănătate Publică.

Serviciile speciale au dezinsectizat până acum 65 de blocuri și le mai rămân alte 41. Medicii avertizează că puricii pot fi periculoși din cauza că provoacă maladii cum ar fi pesta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram