/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Aruncătorul de sulițe Andrian Mardare s-a calificat în finala la europenele U-23

14 iulie 2017, ora 13:10

În calificări, el a obținut rezultatul 76,09 metri, dar obiectivul său a fost calificarea în finală.

Recent, la Campionatul Europei pe echipe, liga a 2-a, Mardare a ocupat locul întâi după ce a stabilit un nou record național la aruncarea suliței – 83,93 metri. Andrian Mardare este medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Under 20 din SUA din 2014 și medaliat cu aur anul curent la Cupa Europei de aruncări din Spania.

La Europenele U-23 a intrat în concurs și Diana Podoleanu. Ea nu a reușit să se califice în semifinale la 100 metri. Podoleanu va concura și pe distanța de 200 metri. În Polonia vor mai evolua Ștefan Mura (aruncarea discului), Polina Ciui (aruncarea ciocanului) și Ludmila Frunze (800 metri).

Apoi, în perioada 19-23 iulie va avea loc Campionatul European Under 20 în Italia. Pentru Moldova vor concura Dan Morari, Nichita Petrov (ambii – aruncarea ciocanului), Alexei Oleinic, Denis Picus (ambii – aruncarea suliței), Alexandra Emilianov (aruncarea discului) și Anastasia Calinina (triplu salt).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram