Igor Dodon se află într-o vizită de lucru în Belarus, unde a avut o întrevedere cu Aleksandr Lukașenco, pe care l-a invitat să viziteze Republica Moldova în cel mai apropiat timp.

„Am remarcat dezvoltarea consecventă a dialogului interstatal între Moldova şi Belarus la nivel de conducere. Am apreciat înalt cooperarea constructivă şi atenţia pe care o acordă conducerea Belarusului dezvoltării relaţiilor bilaterale. Ne-am amintit cu plăcere discuţia deschisă şi sinceră pe care am avut-o la 14 aprilie, la Bişkek.
Am subliniat că noi, cei din Moldova, preţuim relaţiile tradiţionale cu Belarus şi sîntem dispuşi să menţinem pe viitor caracterul lor stabil şi eficient”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Moldovei și-a exprimat disponibilitatea pentru valorificarea potenţialului existent în domeniul colaborării comercial-economice şi asigurarea unei traiectorii de creştere stabilă a comerțului bilateral: „Am exprimat părţii belaruse recunoştinţă pentru interesul faţă de mărfurile producătorilor agricoli moldoveni, menționînd că mizăm pe continuarea politicii autorităţilor belaruse privind accesul produselor moldoveneşti pe piaţa lor internă. Salutăm consolidarea cooperării interregionale, în special dintre Autonomia Găgăuză şi regiunea Moghiliov din Belarus. În acest sens fiind preconizată semnarea unor documente de cooperare la nivel de administraţii raionale din Moldova şi Belarus”.

Pe lângă întâlnirea cu șeful statului Belarus, Igor Dodon s-a familiariza cu activitatea mai multor întreprinderi-lider din sfera industriei și cea agrară a țării. Dodon a avut și o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești din Belarus și a participat la deschiderea ediției a XXVI-a a Festivalului Internațional „Slaveanski Bazar” de la Vitebsk.