Doi bărbați de 27 și 34 de ani, locuitori ai raionului Edineț și Chișinău, au fost reținuți de inspectorii de patrulare, fiind suspectați de maltratarea unei persoane și sustragerea automobilului acesteia.

Suspecții, în după amiaza zilei de ieri, 13 iulie, s-au apropriat de un bărbat de 55 de ani, care se afla în aproprierea unei stații Peco din satul Corlăteni, raionul Râșcani. Fără niciun motiv, victima a fost atacată de către suspecți, fiind lovită în cap cu un obiect și deposedată de mașina personală de model Nissan.

Imediat, echipajele de patrulare teritoriale, care activau pe adiacentul dat, au fost orientate la depistarea și reținerea atacatorilor. În scurt timp, în aproprierea satului Răuțel, raionul Fălești, a fost stopat automobilul. În momentul reținerii, inspectorii de patrulare au fost nevoiți să aplice forța fizică pentru mobilizarea bărbaților.

În urma testării suspectului care se afla la volanul mașinii reținute, s-a constat că acesta se afla în stare de ebrietate avansată, având 1,25 mg/l în aer expirat. Persoanele reținute au fost escortate la Inspectoratul de Poliție pentru documentarea tuturor circumstanțelor.

Pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, suspectul riscă o amendă în mărime de la 37.500 la 42.500 de lei, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani. Totodată, ambii suspecți urmează să fie documentați penal, conform legislație, pentru săvârșirea unei tâlhării și a unui jaf.