Poliţiştii de frontieră, ajutaţi de colegul patruped Lory, au descoperit în trenul de pe ruta „Chișinău-Moscova” circa 200 gr. de substanţă vegetală, presupusă a fi marijuană. Reținerea substanței narcotice a avut loc astăzi, 14 iulie, în cadrul unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii traficului ilicit de droguri.

Astfel, în jurul orei 06.50, în baza informației prelucrate și și puse la dispoziție de către ofițerii de investigații ai Direcției regionale NORD, echipa formată din polițiștii de frontieră ai SPF „Otaci” și vameși a extins verificările în trenul cu ruta „Chișinău-Moscova”. În cadrul controlului de rigoare a fost pus în acțiune și patrupedul Poliției de Frontieră Lory, antrenat special pentru astfel de operaţiuni, care după câteva minute de căutări a semnalat prezența de substanță narcotică, camuflată în sistemul de încălzire din WC-ul unui vagon. De la fața locului, echipa a ridicat un pachet în care era ambalată aproximativ 200 grame de substanță vegetală uscată și fărâmițată, după miros asemănătoare cu marijuana.

Conform procedurilor specifice, substanţa urmează să fie verificată. Totodată, cercetările pe cest caz sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD, în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md