O femeie din raionul Fălești susține că a fost lăsată să nască singură într-un salon al maternității din municipiul Bălți. Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă internă, imediat ce femeia a reclamat această situație.

Ministerul Sănătății a audiat echipa medicală care a examinat femeia în ziua spitalizării. Este vorba despre medicul obstetrician–ginecolog, medicul anesteziolog și moașa, care au constatat decesul fătului în urma investigațiilor medicale.

Ginecologul recunoaște că nu a reușit să asiste la extragerea fătului, din cauza nașterii rapide provocată de medicație. În același timp, medicul susține că a monitorizat nonstop gravida și că a asistat la procesul de secționare a cordonului și extragere a placentei.

„Ministerul Sănătății condamnă de principiu încălcările grave ale obligațiilor de serviciu și consideră că ele trebuie descurajate prin toate mijloacele legale. O asemenea atitudine din partea lucrătorilor medicali este inacceptabilă și trebuie sancționată potrivit legii”, se menționează într-un mesaj remis de instituție.

Ancheta demarată este în desfășurare. Ministerul Sănătății va sesiza organele de anchetă penală, dacă va constata că echipa medicală nu a acordat gravidei asistența medicală necesară în timpul travaliului și la naștere.