/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Șomerii necalificați, în special tinerii, vor beneficia de instruiri la locul de muncă

missing
14 iulie 2017, ora 15:20

Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) va analiza și va identifica domeniile cu un deficit acut al forței de muncă, cererile forței de muncă și va selecta agenții economici care vor participa la proces. Programul de formare profesională va fi realizat de către școală și angajator, conform standardelor ocupaționale, prevăzând 10-15% teorie și 85-90% practică. În finalul procesului de instruire, beneficiarul va primi un certificat de calificare și va fi angajat în cadrul agentului economic la care a fost instruit.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a menționat că instruirea profesională la locul de muncă este oportună și necesară în condițiile discrepanței între cererea și oferta forței de muncă și a schimbărilor rapide pe piața muncii: „Doar o forță de muncă bine instruită și calificată poate fi competitivă și răspunde solicitărilor angajatorilor. Sperăm că în curând cifra șomerilor din țara noastră va descrește iar angajatorii vor fi tot mai cointeresați de a-și pregăti specialiști conform cerințelor lor”.

Conform datelor Biroului Național de Statistică în trimestrul I al anului 2017, rata șomajului a înregistrat valoarea de 6.3 % sau 75.8 mii șomeri, în rândul tinerilor (vârsta 15-24 ani) a constituit 12.7% sau 10.2 mii, în categoria de vârstă 15-29 ani 11%. 30.9% din numărul total de tineri din vârsta 15-29 ani, nu studiază/învață în cadrul sistemului formal de educație și nu participă la nici un fel de instruiri în afara sistemului formal de educație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram