/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un laureat al Premiului Nobel pentru Pace a murit. Comitetul Nobel dă vina pe Guvernul chinez

14 iulie 2017, ora 08:18

Familia disidentului a fost informată cu privire la starea lui de sănătate, dar a refuzat intubarea și trecerea lui pe respirație artificială.

Ultimele zile din viață, laureatul premiului Nobel le-a petrecut în spital, însă înainte de asta, a stat în detenție timp de opt ani, fiind condamnat de subversiune.

Beijingul s-a opus plecării sale în străinătate pentru tratament și a afirmat că starea lui interzice orice deplasare, contrar a ceea ce spuseseră doi medici occidentali care au primit permisiunea de a-l vizita.

Potrivit Comitetului Nobel, Guvernul chinez are o grea răspundere pentru moartea disidentului Liu Xiaobo.

„Considerăm că este profund tulburător faptul că Liu Xiaobo nu a fost transferat într-o unitate în care putea primi tratament medical adecvat înainte de a ajunge în faza terminală a bolii”, a menționat Berit Reiss-Anderssen, președintele președinta Comitetului Nobel, care acordă premiul.

Liu Xiaobo este primul laureat al Premiului Nobel pentru Pace care moare privat de libertate, după pacifistul german Carl von Ossietzky, decedat în 1938 într-un spital în timp ce era închis de naziști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram