/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Chirinciuc a fost eliberat de la arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

14 iulie 2017, ora 19:00

Întrebat de ce nu a făcut până acuma declarații, Chirinciuc a menționat că nu a avut această ocazie, însă că a urmărit știrile despre cazul său și este indignat de activitatea jurnaliștilor: „Am avut posibilitatea să privesc ce ați derulat în această perioadă de timp. Este strigător la cer. Ați mușcat din mărul otrăvit. Ați luat momeala și ați transmis-o așa cum ați vrut voi. Acel pachet, acele poze pe care le-ați derulat preluate de la CNA, nu au nimic comun cu acest dosar. Nu contează ce era în pachet, contează că nu are nimic comun cu acest dosar”.

Potrivit anchetei, ex-ministrul transporturilor, împreună cu şefii a două companii de construcţii, ar fi organizat o schemă infracţională cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare. În concret, inculpaţii ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi. În intervalul anilor 2016-2017, ministrul, prin intermediul factorilor de decizie ai Administraţiei de Stat a Drumurilor, ar fi creat impedimente agentului economic câştigător prin neavizarea unor acte pentru executarea lucrărilor, prin tergiversarea aprobărilor, precum şi prin somarea acestuia de a încheia subcontracte cu firme apropiate funcţionarilor.

Ex-ministrul este învinuit şi pe alt capăt de acuzare – abuz de serviciu, exprimat în organizarea lucrărilor de reparaţie şi construcţia capitală în volum de 8 404 785, 44 lei a sectorului de drum de acces spre s. Floreni r-l Ungheni, neargumentată economic, la intrarea în care este amplasată întreprinderea SRL „Fortina Labis”, a cărei beneficiar efectiv este ex-ministrul. Mai mult, din banii alocaţi din Fondul Rutier a fost efectuată şi asfaltarea teritoriului întreprinderii respective.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram