Dezlegare la acuzații. După ce timp de aproape două luni a luat apă în gură, se pare că primarul general Dorin Chirtoaca a prins la curaj și a lansat o serie de acuzații la adresa procurorilor Anticorupție. Edilul a declarat că asistăm la o justiție televizată în cazul lui, iar acuzatorii i-ar pregăti și alte dosare.

Procurorii au respins acuzațiile și au menționat că dețin probe suficiente pentru a demonstra vinovăția primarului. Recent, edilul s-a mai ales cu un capăt de acuzare: el este cercetat și pentru corupere pasiva.

„Faptul că acest lucru este permanent în mass media, să nu se întâmple că tot ceea ce are loc acum este un fel de pregătire a terenului pentru referendum până la urmă”, a spus Dorin Chirtoacă.

Edilul mai spune că procurorii încercă să obțină probe împotriva lui prin metode ilegale.

„Sunt căutați și intimidați, persecutați agenți economici pentru a depune denunțuri împotriva mea cu privire la oricare alte acțiuni din cadrul primăriei. Nu exclud intimidarea membrilor de familie. Vă așteptați și la alte dosare. Din câte înțeleg, ele sunt deja deschise doar că nu mi-a fost trecută vreo calitate în ele”, a mai adăugat edilul.

În același timp, procurorul care instrumentează dosarul lui Chirtoacă a evitat să confirme sau să infirme existența unor altor dosare pe numele primarului general.

„La întrebarea dată nu vă pot răspunde, dat fiind faptului că la mine în gestiune se află doar o singură cauză penală pe care dumnealui are statut de învinuit. Pe data de 12 a fost înaintată o nouă învinuire a domnului Chirtoacă. La moment dumnealui este învinuit de comiterea a două infracțiuni și anume trafic de influență și corupere pasivă, la fel în variantă agravată”, a declarat Dumitru Robu, procuror.

Pentru trafic de influență codul penal prevede între 3 și 7 ani de închisoare, în timp ce pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari pedeapsa este de cel mult 15 ani de pușcărie. Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată.