Doi minori cu vârstele de 14 ani şi, respectiv, 15 ani, originari din raioanele Străşeni şi Calaraşi, au fost reţinuţi şi documentaţi de poliție pentru răpirea unui automobil de model “VAZ 2107”.

Incidentul a avut loc la finele lunii iunie curent, pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani, în jurul orei 04.00. Indivizii au fost surprinşi de un echipaj de poliţişti, ce patrulau prin zonă. La apariţia poliţiştilor, minorii au accelerat şi s-au deplasat cu viteză excesivă în direcţia comunei Bubuieci.

Forțele de ordine i-au urmărit până la intrarea în localitate, iar în timpul deplasării minorii ar fi creat situaţii periculoase, de accident. Aceştia au părăsit automobilul pe marginea drumului şi au fugit pe un câmp într-o direcţie necunoscută.

Ulterior, în urma acţiunilor speciale de investigaţii suspecţii, aceștia au fost localizaţi şi escortaţi la Inspectorat pentru documentare.

Fiind desfăşurate acţiuni de cercetare a automobilului, forţele de ordine au stabilit că minorii au pătruns în automobil prin forţarea parbrizului lateral, iar motorul l-ar fi pornit de la firele electrice. În acest context  a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.