/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Vive la France. Franța sărbătorește 228 de ani de la căderea Bastiliei

missing
14 iulie 2017, ora 19:43

Paradă impresionantă pe Champs Elysees. Străzile au fost împânzite de aproape patru mii de militari, 250 de cai, iar cerul a fost survolat de zeci de avioane și elicoptere. Noul președinte al Franței a apărut la sărbătoare într-o mașină militară decapotabilă, salutând victorios mulțimea.

Parada a fost deschisă de militari americani și francezi, iar implicarea armatei SUA este un gest de recunoştinţă a Franţei faţă de intrarea americanilor în primul război mondial, exact acum 100 de ani. Invitat special la sărbătoare a fost președintele Donald Trump. Alături de el a fost soția sa care a purtat o rochie albă cu print floral, ce aminteşte de culorile drapelului francez.

Chiar dacă este o sărbătoare importanta pentru francezi, evenimentul a fost marcat și de o notă sobră pe fundalul tragediei de la Nisa, produsă exact anul trecut, când 86 de oameni și-au pierdut viața. Fiind des ținta teroriștilor, autorităţile au luat măsuri de securitate maximă. 11 mii de polițiști au fost dislocați în zona Champs Elysees, iar accesul a fost blocat pe aproape 3 kilometri. Sărbătorită prima dată în 1880, ziua națională a Franței marchează aniversarea căderii Bastiliei, în timpul Revoluţiei de la 1789.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram