/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Iată cine sunt câștigătorii celei de-a cincea ediții Ghidighici Sea Mile 2017

16 iulie 2017, ora 17:24

Potrivit tradiției, în cursele de înot au luat parte toți doritorii: de la înotători profesioniști, până la amatori ai sportului, care necătând la nivelul de pregătire sportivă, se pot întrece cu maeștri ai sportului. Printre cei care au cucerit apele Ghidighiciului au fost oaspeți din Ucraina, Rusia, România, SUA și Germania.

În acest an, organizatorii au mai adăugat o distanță pentru acei sportivi care sunt siguri în forțele proprii și sunt gata să depășească distanțe mari – Triple Sea Mile. Lungimea acesteia este de 5555 metri. Iar pentru cei care nu au vrut să se ia la întrecere și au vrut să petreacă timpul vesel, a fost pregătită distanța distractivă – Fun Swim, lungimea căreia este de 400 de metri.

Pe distanța Sea Mile (1852 m) cei mai rapizi printre bărbați au fost:

1. Malachi Constantin
2. Iosip Ștefan
3. Siminel Dan

Printre femeile care au depășit mila marină, locurile premiante le-au ocupat:

1. Antoha Corina
2. Gudima Olga
3. Belîh Anastasia

Două mile marine, Double Sea Mile (3704 m), au fost depășite cel mai rapid de femeile:

1. Rusu Olga
2. Beșleaga Eugenia
3. Sulzina Natalia

Iar cei mai rapizi bărbați, pe această distanță, au fost:

1. Cojocar Maxim
2. Dobrovolski Alexei
3. Tarasenco Nicolai

Cea mai lungă distanță, Triple Sea Mile (5555 m) a determinat înotătorii să depună tot efortul, luptându-se nu doar cu valurile, care s-au intensificat din cauza vântului, dar și cu propria oboseală.

În rezultat, cei mai rezistenți, care au ocupat primele locuri printre bărbați, sunt:

1. Stucalov Eugeniu
2. Derihvost Oleg
3. Negru Adrian

Primele locuri în rândul femeilor le-au ocupat:

1. Semiruncic Ana
2. Romaniuc Aliona
3. Maliutina Olga

Menționăm că Maliutina Olga este maestrul sportului la înot și este antrenor al Sporter Club.

În competiție a luat parte și un campion mondial și al Europei care de șase ori a luat primul loc la judo, Vitalie Radcicov care are 78 de ani. Acesta a înotat mila marină, astfel devenind cel mai în vârstă participant al Ghidighici Sea Mile.

În timpul competiției, toți participanții au trecut printr-un sistem special de cronometrare, care a fixat rezultatele exacte ale fiecărui înotător. Puteți vedea rezultatele tuturor participanților pe site-ul oficial al Ghidighici Sea Mile – seamile.md.

Pentru prima dată, competiţia de înot în apă deschisă s-a desfăşurat în cadrul Sporter Weekend în anul 2013 cu denumirea “Swim Day”. Atunci distanţa ce trebuia parcursă a constituit 1700 m. În 2014, regulile au fost modificate neesenţial, iar distanţa a fost mărită până la 1852 m – exact o milă marină, fapt care a și dat denumirea competiţiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram