/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

ADMITERE 2017: Taxele de studii universitare în Moldova oscilează între două şi treizeci de mii de lei

missing
17 iulie 2017, ora 15:11

Cei care vor opta pentru Universitatea de Stat din Moldova vor trebui să plătească 8.000 de lei pentru un an de studii la Contabilitate sau la Finanţe şi Bănci. Pentru aceleaşi specializări, la studii fără frecvenţă, este stabilită taxa de 4.000 de lei. Cea mai scumpă specializare de la USM este Dreptul. Studiile la contract cu frecvenţa la zi costă 10.000 de lei, iar la fără frecvenţă 5.000 de lei.

Cei care vor opta pentru studii la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova vor plăti pentru specializarea Drept o taxă de studii de 8.500 de lei, cu frecvenţă la zi, iar pentru studiile fără frecvenţă 4.500 de lei. Cei care vor alege să studieze Filosofie, Etnologie sau Sociologie vor achita o taxă de studii de 4.000 de lei, pentru frecvenţă la zi, şi 2.500 de lei la fără frecvenţă.

Tinerii care se vor stomatologi, vor achita pentru un an de studii la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” 30.400 de lei. Ceva mai ieftină este facultatea de Medicină, cu un contract de 28.800 de lei pentru un an.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” are fixată o taxă de 6.000 de lei pe an pentru specialităţi cu două limbi străine. Specializare doar cu frecvenţă la zi. Viitorii studenţi ai Facultăţii de Filologie vor achita pentru un an de studii cu frecvenţă la zi – 4.400 de lei, iar la fără frecvenţă – 3.600 de lei.

Depunerea actelor de participare la concursul de admitere are loc în perioada 24 -31 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram