/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Filip a avut o întrevedere cu experții FMI. Au discutat despre evoluțiile economice și sociale ale Moldovei

missing
17 iulie 2017, ora 13:22

Șeful Executivului a reiterat importanța Memorandumului cu FMI: „Programul cu FMI ne-a ajutat să restabilim încrederea partenerilor străini şi ne vom focusa în continuare pe asigurarea bunei implementări a acestuia”.

În context, au fost trecute în revistă cele mai importante reforme ale Guvernului, precum și a fost discutată în linii generale Foaia de parcurs Guvern-Parlament privind agenda de reforme prioritare până la finele acestui an.

La rândul său, şeful Misiunii FMI, Ben Kelmanson, a salutat acțiunile Guvernului de promovare a reformelor în beneficiul cetăţenilor ţării. Oficialul a spus că scopul acestei vizite este de a se informa despre situația macroeconomică și a discuta politica bugetar-fiscală şi monetară, precum și alte politici relevante, în anticiparea celei de-a doua evaluări a programului, preconizate pentru toamna anului curent.

La finalul întrevederii, Prim-ministrul a exprimat toată deschiderea pentru cooperarea cu Misiunea FMI şi a evocat angajamentul instituțiilor vizate de a conlucra și a oferi informațiile necesare experţilor. „Vom întreprinde toate acţiunile necesare, astfel ca în toamnă să avem o Misiune FMI de succes”, a conchis Pavel Filip.

În perioada 17-21 iulie, o misiune a Fondului Monetar Internațional, se va afla la Chișinău. Astfel de vizite de lucru în afara ciclului standard de evaluări de program fac parte din practica uzuală a organizației financiare internaționale când este vorba de țările ce au programe susținute de FMI.

Reamintim că, în începutul lunii noiembrie 2016, Fondul Monetar Internaţional a aprobat un program de finanţare pentru Republica Moldova în valoare de peste 182 de milioane de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram