/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ Cu copilul în fața tractorului. Mai mulți locuitori se opun construcției unui bloc din capitală

missing
17 iulie 2017, ora 18:29

Mai mulți locuitori în etate, printre care și mame cu copii în brațe, au ieșit pentru a protesta împotriva construcției unui bloc de locuit, pe terenul unde copiii obișnuiesc să se joace. Potrivit lor, inițial li s-a spus că acolo va fi construit un bloc cu două etaje, după care unul cu cinci, iar acum, compania de construcții planifică să construiască un bloc cu nouă etaje.

„Mi-e frică să stau aici, dar ce să fac? Dacă eu mă duc, ei vor merge mai departe și vor construi. Stau cu copilul în brațe și lui nu îi este frică, merge mai departe. Vreau ca ei să plece de aici și să uite de acest lot de pământ pe care copilul meu se joacă”, a spus Anastasia, o locuitoare.

Potrivit șefului de sector, în jurul orei 10 a parvenit un apel precum că pe strada Florilor este un conflict pe un șantier de construcție.

„Locatarii blocurilor adiacente nu sunt mulțumiți de faptul că pe terenul gol va fi ridicat o casă cu nouă nivele. La moment, investigăm toată legalitatea actelor și legalitatea acțiunilor participanților la conflict”, a declarat Igor Bumaga, Șef Sectorul de Poliție nr.1, Râșcani.

Partea beneficiară susține că au făcut toate expertizele, prin urmare, acolo este permis să se construiască, iar în urma a două instanțe de judecată, au obținut permisiunea de a construi fără a cere autorizația oamenilor.

Totodată, mâine, 18 iulie, de la ora 8:00 până la ora 11.00 în fața Primăriei, este organizat un protest pentru a cere autorităților anularea construcției blocului locativ.

Foto: facebook.com/Незаконное строительство Флорилор.

Foto: facebook.com/Незаконное строительство Флорилор.

Foto: facebook.com/Незаконное строительство Флорилор.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram